Ülkemizde TYP kapsamında her yıl binlerce işçi alımı olmakla birlikte özellikle en çok talep gören alım ilanlarından da biri kabul ediliyor. Özellikle devlet ve kamu kurumlarında sadece belirli bir süre istihdam edilen bu işçilerin ise en çok merak ettiği konuların başında kadroya geçiş olup olmadığı yer alıyor. Bu doğrultuda 2020 yılına ilişkin de TYP personelinin kadroya alınması ile ilgili bir çalışma olup olmadığı gündemde yer alıyor. İşte konuya dair detaylar ve diğer haberler.

En Fazla 9 Ay Görev Yapıyorlar

İŞKUR TYP kapsamında kamu ya da devlet kurumlarında istihdam edilen personel belirli bir süre için imzalanan sözleşmeler gereğince 6 ay ile en fazla 9 ay görevde kalabiliyor. Özellikle çalışmak durumunda olan bireyler için bu oldukça kısa bir süre sayılıyor. Bu noktada işçilerin en büyük taleplerinden biri de kadroya geçiş. Peki 2020’de işçilerin kadroya geçmesine ilişkin bir düzenleme yer alıyor mu?

2020’de Kadro Müjdesi Olur Mu?

TYP personeli genel itibari ile başta Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ve İl Özel İdarelerinde valiliklerde, belediye başkanlıkları olmak üzere farklı birçok kurumda çalışıyor. Bu kurumlarda ise çevre temizliği, güvenlik ve kamusal altyapı hizmetleri gerçekleştiren personelin işe alımı ise İŞKUR tarafında kura çekimi ile gerçekleşiyor.

TYP kapsamında istihdam edilen personelin en büyük sorunu ise sadece belirli bir süre işsiz kalmaları ve bu süreçte ise şartları sağlamadıklarından dolayı işsizlik maaşı alamamaları. Özellikle zor zamanlarda geçtiğimiz şu günlerde Çalışma ve Sosyal Bakanlığı tarafından ek süre, işsizlik maaşı desteği ya da kadro talebi bekleniyor. Her ne kadar Çalışma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da önümüzdeki günlerde konunun gündeme gelmesi durumunda bir açıklama yapılması muhtemel.

Editör: TE Bilisim