Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Okullarda, Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde ve kamu kurumlarında çalışan 20000 TYP çalışanı için yeni bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üçlü protokol kapsamında okulların güvenliğinin sağlanması için güvenlik görevlisi alımları yapılmıştı. Kısmi süreli Yapılan bu alımlar Haziran ayının gelmesiyle birlikte personellerin görev süresi tamamlanacak. Tüm dünya genelinde etkisi altına alan Corona virüsün Türkiye'deki etkilerden bir tanesi de kamu özel sektördeki iş alanlarının azalması oldu. TYP çalışanları mevcut çalıştıkları görev süresinin 9 aylık çalışmanın tamamlanmasının ardından yeni iş arayışına geçecektir. Görev süresinin talep eden çalışanlar için müjdeli haber gelmedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gazeteci Hadi Özışık sorduğu sorulardan bir tanesi de 20.000 TYP çalışanının görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda oldu bu konuda yapılan açıklama şu şekilde;

GÖREV SÜRESİNİN UZATILMASI AÇIKLAMASI;

"Milli Eğitim Bakanlığında 20 bin civarında güvenlikçi görev yapıyor. İçişleri Aile sosyal Hizmet Bakanlığının ve MEB’in protokolü, onlar süreklilik istiyor fakat TYP’nın kendine ait bir sürekliliği söz konusu değil. Daha önce çalışma bakanlığı yaptığım için Sayın bakanımıza sorayım dememe gerek yok o programdan Toplum yararına programı olduğu için bir takım insanları istihdam edilmek ve kamun ihtiyacının giderilmesine yönelik olarak yapılan bir düzenleme uzatılması söz konusu değil." dedi.

TYP ÇALIŞANLARI YENİ İLANLARA BAŞVURU YAPABİLİRLER Mİ?

9 ay süren tamamlanmasının ardından Okullarda çalışan toplum yararına çalışma programı görevlilerinin yeni ilan açıklaması akabinde bu ilanları başvuru yapıp yapamayacaklarını merak etmektedir İŞKUR'un açıkladığı başvuru şartlarına göre çalışanların 9 aylık sürenin ardından 3 ay ara vermeleri gerekmektedir Haziran ayında bitecek olan adaylar, Eylül ayından sonraki açıklanacak ilanlar için başvuru hakları bulunabilir.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları, SGK’dan yaşlılık veya emeklilik malul aylığı almıyor olmaları gerekmektedir. İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları, örgün bir öğrenime devam etmiyor olmaları istenilmektedir.

Editör: TE Bilisim