23 Eylül 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilen ve Polis Akademisi ve Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisinin yaptığı Güvenlik Yönetiminin Dönüşümünde İhtiyaç Duyulan İnsan Kaynaklarının Değerlendirilmesi Çalıştayı’naİçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu da katılmış olup özellikle ülke asayişi ve askeri personel alımına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kolluk kuvvetlerinin insan kaynakları yönetiminin bilimsel bir çerçevede irdelenmesi, gelecekte ihtiyaç duyulan insan kaynakları yönetimine ilişkin projeksiyon sunulması amacıyla düzenlenen çalıştay iki gün sürecek.

Soylu Jandarma Alımını Müjdeledi

İlgili Güvenlik Yönetiminin Dönüşümünde İhtiyaç Duyulan İnsan Kaynaklarının Değerlendirilmesi Çalıştayı kapsamında açıklamalarda bulunan Soylu “Türkiye genelinde karakollarda çalıştırılacak. Güven masalarında vatandaşların sorunlarını dinleyecek, onların sıkıntılarını değerlendirip gerekli işlemlerin hızlı şekilde yapılmasını sağlayacak polisler 2020 yılında eğitimlerini sonlandıracak ve göreve başlayacak.” İfadelerini kullanırken aynı zamanda jandarma için de aynı güven masalarının da kurulacağını ve bu masalara personel alımının gerçekleştirileceğini açıkladı.

2019 Sonuna Kadar JÖH Alımı Olacak Mı?

2019’un sonuna yaklaşırken en çok alım yapan kurum İçişleri Bakanlığı olmakla birlikte hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen alımlarda adayların merakla beklediği bir diğer askeri personel alım ilanı da JÖH’lere aittir. Buyıl sonuna kadar 27 bin personel alımı yapmayı hedefleyen Jandarma Genel Komutanlığı, subay, uzman erbaş, astsubay ve JÖH alımlarını sürdürecek fakat bu kadrolara yapılacak olan alımını yanı sıra aynı zamanda sivil memur kadrosunda da alım yapması bekleniyor. Bakan Soylu tarafından yapılan son açıklamada da jandarmaya personel alımı yapılacağı ifade edilmiş olup bu kapsamda JÖH ilanı da yapılması muhtemel alımlar arasında yer alıyor.