Bayan jandarma alımlarında da belli şartlar konulmuştur. Başvuru yapmadan evvel bu şartları dikkatle incelemelisiniz. Şartlarda eksik var ise düzeltmeniz alım şansınızı daha da artacaktır.

Sağlık Testlerinde Dikkatli Olmalısınız

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak aranan ilk şartlardandır. Devamında en az lise mezunu olmak, 21 yaşını bitirmemiş olmak istenmektedir. Diploma yabancı bir ülkeye aitse muhakkak denkliği yaptırılmalıdır. Yaş hususunda da eğer kimlikte değişim olmuşsa değişim olmadan önceki hali esas alınmaktadır. Güvenlik ve arşiv araştırmasına çok dikkat edilmektedir. Burada tüm cevapların olumlu olması gerekmektedir. Silah taşımak için hukuki bir engel bulunmamalıdır. Aynı şey silah bulundurmak için de geçerlidir. Yapılacak sağlık testinde tüm aşamalar temiz çıkmalıdır. Fiziki kontrollerde ise vücut bütünlüğü tam olmalıdır. Bayan jandarma alımından önce boy kilo tablosu incelenmelidir. En güncel haliyle ölçüme gidilmelidir. 19 yaş altı ve üstü olarak iki ayrı kategoride incelenen boy kilo tablosunda yaşınıza dikkat etmelisiniz.

Tüm Şartları Sağlıyorsanız Sınava Girmelisiniz

Alkol, uyuşturucu gibi maddelerden dolayı tedavi almamış olmanız aranan diğer özelliklerdendir. TCK md.53’e ilaveten aftan yararlanmanızı gerektirecek bir suçunuzun da olmaması gerekir. Yine TCK’nın 7. Bölümündeki suçları işlememiş ve de hâlihazırda bu suçlardan dolayı adli işleminizin olmaması gerekir. Başvuru yapılırken siyasi parti üyeliğinizin olmadığını ispatlayan belge muhakkak dosyanızda olmalıdır. Bu şartlar sağlanmadığı halde sınava girmeniz bir anlam ifade etmeyecektir. Başarılı olsanız da hangi kademede olursanız olun, adaylığınız iptal edilecektir. Bayan jandarma alımında da bu durum geçerlidir. Başvuru ise internet üzerinden yapılacaktır. E Devlet aracılığıyla yapılacak başvuru Jandarma Genel Komutanlığı sitesinden olacaktır. Bunun dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim