Jandarma Özel Harekat alımlarında 2020 ilanları için son gelişmeler neler? Jandarma Genel Komutanlığına bağlı istihdam edilecek olan kadın-Erkek JÖH alımlarında adaylar başvuruları merak etmektedirler. Jandarma Özel harekat alımları Jandarma personelleri arasından başvurular ile yapılmaktadır. Dışarıdan alımlar için yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz haftalarda Emniyet Genel Müdürlüğünde PÖH alımları için dış alım olmayacağını ifade etmişti. Son olarak 2019 yılı içerisinde 500 kadın pöh alımı yapılmıştı. JÖH alımlarında başvuru şartlarından bazıları şu şekilde olmaktadır.

2020 JÖH ALIMLARI;

Son olarak 2019 Nisan ayında yapılan uzman erbaş alımlarından bir kısmında JÖH sınıfında gerçekleşti. JÖH alımlarında adayların eğitim düzeylerinde en az lise mezunu olması yeterli olmaktadır. Buna göre yaş şartlarında 27 istenilmektedir. Sözleşmeli erbaşlar için yaş şartı 29'u tamamlamış olmaktır. Kadın ya da erkek adaylar kurum içi alımlar sonucuna JÖH karolarında görev yapmaktadırlar. Fiziki şartlarda adayların en az 164 cmden uzun olması, sağlık şartlarını taşımış olmaları ve bunun için istenilecek olan sağlık raporlarını almaları gibi şartlar aranır?

UZMAN ERBAŞ ALIMI 2020;

2020 yılında ilan edilmesi beklenen diğer askeri personel alım ilanlarından bir tanesi de uzman erbaş statüsündeki personel alımlarıdır. Uzman erbaş alımları için gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.