Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Özel Harekat ile Jandarma Asayiş personelleri Türkiye'nin belirli bölgelerinde çalışmaktayken gerek askeri personeller gerek ise askeri personel olmak isteyen adaylar meslek içinde sınıf değişikliği olup olmama sorusunun yanıtını merak etmektedir. Uzman erbaş, astsubay ya da subay rütbesinde Jandarma Özel Harekat JÖH branşında göreve başladıktan sonra Jandarma Asayiş branşına geçiş var mı? Yine Jandarma Asayiş branşında göreve başlayarak Jandarma Özel Harekat JÖH branşına geçiş oluyor mu?

Jandarma Özel Harekat ya da Jandarma Asayiş olarak atandıktan sonra öncelikle adayın belirli bir görev süresini tamamlaması gerekmektedir. Genel olarak sözleşmeler 2 yıllık olarak imzalanmakta ve sözleşme sonunda adayın farklı branşa geçiş imkanı bulunmaktadır. Ancak bu her ilde geçerli bir durum değildir. Öncelikle Jandarmadan izin için ilgili belge gönderilmekte ve bu durum askeri personellere iletilmektedir.

İlgili yazıdan sonra askeri personeller gerekli dilekçelerini vererek Jandarma Özel Harekat JÖH branşından Jandarma Asayiş branşına geçebilmektedir. Yine bunun yapılabilmesi için ilgili ilde görev yapan askeri personel sayısında problem olmaması ve geçiş yapılacak branşta eksiğin olması gerekmektedir. Ek olarak Jandarma Asayiş personeller JÖH eğitimi görmediği için Asayişden JÖH'e geçme durumu daha zordur.

JANDARMA ALIMI VE HABERLERİNİ BU SAYFALARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim