İŞKUR üzerinden yılın son günü personel alımları devam ediyor. Bu noktada birçok mühendis adayını sevindiren haber olarak ağustos ayında yaklaşık 900 mühendis alımı yapılacaktır. Farklı 46 branştan yapılacak alımlarda adaylar farklı illerde görevlendirilecektir. Özel sektör tarafından gerçekleştirilen alımlara başvurmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar yer almaktadır.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak

İŞKUR üzerinden yapılan alım ilanlarında 46 farklı branşta yer alan kadrolar ve detaylar şu şekilde açıklanmıştır. En çok alımın yapılacağı mühendislik 227 ilan ile makine mühendisliği olurken sonrasında 76 kişi olarak gıda mühendisi, 75 kişi ile elektrik mühendisi ve 72 kişi ile endüstri mühendisi alımı yapılacaktır. Bunun yanı sıra alım yapılacak olan diğer mühendislik kadroları ise şu şekildedir:

Makine Mühendisi227, Gıda Mühendisi76, Elektrik Mühendisi75, Endüstri Mühendisi72, Elektrik-Elektronik Mühendisi57, Ziraat Mühendisi47, İnşaat Mühendisi40, Kimya Mühendisi39, Bilgisayar Mühendisi36, Tekstil Mühendisi33, Yazılım Mühendisi32, Diğer Mühendisler25, Çevre Mühendisi23, Su Ürünleri Mühendisi14 kişi olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şartları

İlgili kadrolara ilişkin şartlarda adayların üniversitelerin ilgili 4 yıllık mühendisliklerinden mezun olma şartı aranırken aynı zamanda ilana göre değişmekle birlikte tecrübe şartı, ilan edilen yerde ikamet şartı, erkekler için askerlik ile ilgili olmama şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili mühendislik kadrolarına başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilanlara ve mühendislik kadrolarına, şartlarına erişim sağlamak mümkündür.

Editör: TE Bilisim