İŞKUR üzerinden yeni bir çalışma programı daha açıklandı.

Sosyal çalışma programı kapsamında üniversite öğrencileri kamu kurumlarında görevlendirilecek. Buna göre öğrenciler hem mesleki beceri sağlarken hem sosyal sorumluklarını yerine getirebilecekler.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KİMLER KATILACAK?

İŞKUR üzerinden iş başı eğitim programı, toplum yararına programları mesleki eğitim programları, girişimcilik programı eğitimleri, engelli istihdamı gibi hizmetlerden bir tanesi de sosyal çalışma programları olmakta. Sosyal çalışma programları sayesinde üniversite öğrencileri yaz tatillerinde kamu kurumlarında görevlendirilecekler. Açıköğretim öğrencileri ile yüksek lisans, doktora öğrencileri bu kapsamda olmayacak. Adayların en az 18 yaşını tamamlamış olmaları örgün bir öğrenimde okuluna devam ediyor olması gerekli olacak.

HANGİ AYLARDA GÖREV VERİLECEK?

Üniversite öğrencileri, yaz tatilinde Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında olmak üzere en fazla 3 ay süre ile görev alacaklar. Örgün öğrenimi devam eden öğrenciler için yaz tatiline özel sosyal çalışma programları kapsamında yeni ilanların açıklanması bekleniyor.

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

Çalışanların maaş haklarında ise asgari ücret düzeyinden ödeme yapılacak. Günlük olarak 67,36-Tl ödeme yapılacak. Ayrıca sosyal güvence imkanı da sunulacak. Sosyal güvenceler emeklilik haklarına da etki edecek.

Adaylar İŞKUR üzerinden ilan edilen programlarda il sınırı olmayacak ve 3 ilana başvuru yapılabilecek. Başvuruların yakın zamanda başlamasını beklemekteyiz. İlanlar açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden anında haberdar olabilirisiniz.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER