TYP alımı başvuru sonuçları merak ediliyor… TYP iş alımları, güncel şekilde İŞKUR tarafından meraklılarına duyuruluyor. TYP başvurusu gerçekleştirmeyi isteyen adayların ise öncelikle İŞKUR’a kayıt oluşturması gerekmekte… Bu anlamda Eğitim Bakanlığınca çevre düzenleme, bakım ile onarım ve güvenlik gibi alanlarda personel alımının gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca TYP başvurusu sonucunda işe alımı gerçekleştirilmiş personeller, tam olarak Mayıs ayına kadar olan süreçte çalışabilecekler. TYP alımı başvuruları ve sonuçları ile ilgili diğer detaylar ise haberimizin devamında…

TYP iş başvuruları, bildiğiniz gibi İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı gerek bakım ile onarım gerek güvenlik gerekse çevre düzenleme alanlarında personel alımlarını gerçekleştirecek. Bu alanlardaki iş ilanları için başvuru süreleri bazı ilanlarda 11 Ağustos tarihinde biterken, başvurusu 15 Ağustos tarihine dek süren ilanlar da bulunuyor. Ancak TYP başvurusu yapabilmek adına bireysel üye şeklinde giriş sağlamanız gerekmektedir. Diğer tüm detayları ise haberimizin devamında bulabilirsiniz.

İŞKUR TYP Başvuru Sonuçlarının Açıklanma Tarihleri

İŞKUR TYP başvuru sonuçlarının açıklanma tarihleri, başvuru sahiplerince merak ediliyor. TYP iş başvuruları, şu an İŞKUR üzerinden devam etmektedir. Bu anlamda bazı iş ilanlarının tarihleri 11 Ağustos itibariyle son bulmuşken bazılarının ise 15 Ağustos tarihine kadar süresi vardır.

Ayrıca iş başvurularını kazanacak adaylar, iki ayrı yöntem ile belirlenecek… Bazı ilanlar için bu noktada noter kurası yöntemine başvurulacakken bazı ilanlar için de liste yöntemi kullanılarak adaylar belirlenecektir. Bu noktada çekilecek ilk kura ise 14 Ağustos itibariyle gerçekleştirilecek. Başvuru gerçekleştirdiğiniz ilan üzerinden de seçim tarihlerine bakabilmeniz mümkün olacaktır.

İŞKUR Üzerinden TYP Başvurusu İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

İŞKUR üzerinden TYP iş ilanları, meraklılarına duyuruluyor. Dolayısıyla bu ilanlar, İŞKUR tarafından belirlenip yayımlanıyor. Bu ilanlar için başvuru ekranı üzerinde, uygulama alanı, TYP numarası, başvuru yapılacak olan il/ilçe, başvuru için başlangıç ve bitiş tarihleri, TYP başlangıç-bitiş tarihleri gibi bazı bilgileri girip istediğiniz aramayı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ayrıca yalnızca “uygulama alanı” bölümü seçip yine aramanızı gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin; bu aşamada MEB güvenlik görevlisi şeklinde bir arama gerçekleştirdiğinizde güncel ilanlar çıkıyor. TYP iş başvurusu gerçekleştirmek için ise bireysel bir üye olarak sisteme giriş sağlamanız gerekmektedir. Eğer bireysel bir üye durumunda değilseniz; ilk olarak üyelik alma adımlarını takip etmeniz ve İŞKUR Portal Sistemi içerisine kayıt yapmanız gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim