Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı Türkiye İş Kurumu üzerinden 17 Temmuz 2020 tarihli iş ilanları açıklandı. İŞKUR kamu ile özel sektörün personel istihdamı noktasında çok önemli görevler sürdürmeye devam ediyor. Açıklanan ilanların bir kısmında kamu kurumlarında daimi ve geçici süre de memur, işçi alımlarını kapsıyor. İŞKUR'un istihdam şekillerinden diğerleri; toplum yararına programı kapsamında personel alımları, işbaşı eğitim programları kamu kurumu dışı işçi alımları, sosyal çalışma programı, engelli istihdamı, mesleki eğitim kursları olmaktadır. 17 Temmuz 2020 tarihinde personel alımı ilanlarının sayısı 58 bin 190 olarak açıklandı. 2020 yılı boyunca 424 bin 919 kişi işe yerleşti. Şimdi bu alanlarda en çok açık iş ilanı bulunan mesleklerin bazılarını sıralıyoruz.

Eğitim düzeyinde okuryazar olan adayların başvuru yapabileceği en fazla personel alımı gerçekleştirilen kadrolarının başında beden işçisi gelmektedir. Beden işçisi alımı sayısı 11 bin 086 olarak açıklandı. Yine eğitim düzeyinde İlköğretim mezun olan ve herhangi bir İş tecrübesi olmayan adayların başvuru yapabileceği kadrolardan bir tanesi de temizlik görevlisi kadrosunda 1259 kişi alınacak.

EN ÇOK ALIM YAPILAN 10 MESLEK;

Büro memuru kadrolarının başvuruları ve alımları fazla sayıda olmaktadır. Bunlardan bir tanesi ön muhasebeci kadrosunda en az lise mezunu olan muhasebe uygulamalarında kullanılan paket programlarında tecrübeli 1216 kişi alınacak. Makineci alımı kadrosu da iş ilanlarında en fazla açık iş bulunan yuvanın başında gelmektedir 1181 kişi bu kadroda istihdam edilecek. Gazaltı kaynakçısı 1146, satış danışmanı 1146, şoför yük taşıma 916, Turizm ve Otelcilik elemanı 783, konfeksiyon işçisi 764, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 725 kişi alınacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR iş ilanı başvuru yöntemlerinden bir tanesi şahsen müracaattır. Öncelikle İŞKUR e-şube portalına üye olarak kendinize atanan iş ve meslek danışmanı aracılığı ile başvurular gerçekleştirilecek. Diğer başvuru yöntemi ise Alo 170 hattından, İŞKUR e-şube üzerinden online olarak başvurudur.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim