Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlı İŞKUR'un geçici ve daimi sürede personel alımı için oluşturduğu istihdam şekillerinden bir kısmı şu şekildedir. Kamu memur alımı, kurum dışı kamu işçi alımı, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programı, engelli istihdamı, yurtdışı istihdamı, özel firmalara işçi ve personel alımı, sosyal çalışma programı olarak açıklanmıştır.

6 temmuz 2020 Tarihi itibari ile İŞKUR üzerinden 56 bin 562 işçi ve personel alımı gerçekleştirilecektir. Bu alımlarda en çok açık iş ilanı bulunan kadrolar şu şekilde sıralayabiliriz. Beden işçisi kadrosunda 9640 personel alımı için başvurular da herhangi bir tecrübe şartı aranmıyor. Fakat adayların bu kadroda beden işçisi olarak görev yapmalarına engel herhangi bir sağlık sorunun olmaması istenmektedir. Eğitim şartlarında en az okur yazar olmak yeterli olacaktır. Türkiye genelinde 81 il ve 900 ilçeye yakın yerleşim yerlerinde beden işçisi alımı ilanlarını bulabilirsiniz ve bunlara başvuruları İŞKUR üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. En çok kalın yapılan diğer kadroda şu şekildedir.

EN ÇOK ALIM YAPILAN PERSONEL ALIMI İLANLARI

Satış danışmanı alımı İŞKUR'da en çok alım yapılan 2 kadrodur. Bu kadroda 1460 işi istihdam edilecektir. Satış danışmanı olmak için adayların bu alanda İş tecrübesi olmaları iş bulmalarında öncelik sağlayacaktır. Genellikle firmaların giyim, aksesuar, perakende, elektronik gibi sektörler üzerine satış danışmanları gerek yapılıyor. Siz de  1460 açık iş ilanlar başvuru yapabilirsiniz.

Temizlik görevlisi alımı kadrosu 1262 olarak açıklanmıştır. Temizlik görevlisi alımlarına başvuru yapmak için adayların herhangi bir eğitim şartı istenmeyecektir. Herhangi bir tecrübe şartı da istemeden çok sayıda temizlikçi alımı bulunuyor. 4 sırada satış nezaretçisi bulunuyor. Bu kadro son günlerde artan konulardan bir tanesidir. İŞKUR'da bugün itibariyle 1212 kişi satış nezaretçisi olarak alınacaktır. Perakende satış alım ilanı ilan detaylarını diğer haberlerimiz de ayrıntıları aktaracağız. Beşinci sırada ön muhasebeci alımı 1207, altıncı sırada makineci 1106 kişi, diğer alımlar şu şekilde sıralanabilir. Gazaltı kaynakçısı, kasiyer, yük taşıma şoförü, konfeksiyon işçisi, Turizm ve meslek elemanı, garson, paketleme işçisi elektrikçi olarak devam etmektedir. Peki bu olanlara nasıl başvuru yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR  ilanlarına başvuru yapmak için öncelikle İŞKUR e-şube portalına üye olarak iş arayan girişinden T.C. Kimlik numarasını ve şifresini giriş yapmak aynı ekranda bulunan iş arayan girişine tıklamak. Sayfada bulunan e-devlet girişi ile giriş yap butonuna tıklamak,  T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresini kullanarak giriş yapabilirsiniz. İŞKUR'un 81 il ve 900 ilçesinde bulunan hizmet birimlerinden iş danışmanı vasıtasıyla başvuruları gerçekleştirebilirsiniz diğer bir yöntem ise ALO 170 hattını arayarak buradan başvuru yapabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim