9 Nisan 2020 Kura sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığına 14 bin işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapıldı. 8 Nisan 2020 ile 9 Nisan 2020 kura sonuçları isçisonuç adresi üzerinden erişime açıldı. Sağlık bakanlığı kura sonuçlarına ait gelişmeleri aktarıyoruz.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU SONUÇ EKRANI

9 Nisan 2020 tarihli kura sonuçları https://iscisonuc.saglik.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. Sonuçlar için TIKLAYIN (Başvuru sonuç sayfası)

14 bin işçi alımında 737 bin 439 kişi başvuru yaptığı açıklanmıştı. Asıl ve yedek listesinde isimleri yer alan adaylar için Sağlık bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü üzerinden göreve başlama ve evrak teslim etmeleri konularında gerekli olan açıklamalar yapıldı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kuralar için salona katılımcı alınmadı. Adaylar sadece elektonik ortamdan iscisonuç sayfası üzerinden T.C: kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapmaları gerekli olacak. Bazı adaylar sistemde sistemde kayıtlı başvurunuz yoktur hatası aldıklarını ifade etmekteler. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Nihayi liste açıklanmıştı. Nihayi listedeki adaylar için kuralar gerçekleşti.

GÖREVE BAŞLAMA TARİHLERİ AÇIKLAMASI;

Sağlık Bakanlığının merkez kadrosunda ve taşrada bulunan hastanelerde sağlık birimlerindeki temizlik görevlisi, güvenlikçi, aşçı kadrolarında; 4857 sayılıkanuna göre istihdam edilecek olan içilerin göreve başlamaları nasıl yapılacak. Ek 1 de belirtilen evrakların 10 nisan ile 14 Nisan tarihleri arasında elden teslim etmek gerekmektedir. (İstanbul ili dışında).  

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaların detayları için https://yhgm.saglik.gov.tr/TR,64955/saglik-bakanligi-merkez-ve-tasra-teskilati-hizmet-birimlerinde-4857-sayili-is-kanunu-kapsaminda-istihdam-edilmek-uzere-kura-usulu-ile-atanmaya-hak-kazanan-14000-surekli-isci-alimi-goreve-baslama-islemleri-hakkinda-duyuru.html

Editör: TE Bilisim