Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs sebebi ile zorluk çeken sektörler arasında mobilya sektörü bulunuyor. Bu süreçte talebin artması fakat ihtiyacı karşılayacak personel eksikliği sebebi ile mobilya sektöründe hareketlenme yaşanıyor. Sabah’ın haberine göre Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı tarafından yapılan açıklamada talebe yetişmekte güçlük çeken sektörün acil eleman ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Balcı başta Kayseri, Ankara, İzmir, İstanbul, Hatay, Adana ve İnegöl'de istihdam edilmek üzere 50 bin kişiyi acil olarak aradıklarını ifade etti.

Talep Çok Eleman Az

Yüksek talep sebebi ile teslimatlardı da gecikme yaşayan sektörde ilgili iller başta olmak üzere 100 bin eleman alımı yapılmasının acil olduğunu ifade eden Balcı, sektörde yeni başlayan bir elemanın asgari ücret düzeyinin üstünde maaş aldığını, 1 ya da 2 yıllık deneyimi olan ortalama bir işçinin se ayda asgari ücretin yüzde 30’dan fazla bir maaş aldığını belirtti. 5 yıllık deneyime sahip bir ustanın maaşının 3 bin 900 TL olduğunu, en çok döşeme ustası, kaynakçı, dikiş operatörü ve CNC operatörü branşlarında eleman alındığını belirten Balcı, "Meslek liselerinin mobilya tasarım, makine, kaynak, motor, elektrik ve elektronik bölümünden mezun olan gençleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞKUR İlanları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda da en çok alımın yapıldığı alanlardan olan CNC operatörü, kaynakçı ve dikiş operatörü için yüzlerce ilanda eleman alımı için hazır bekleniyor. Bu notada:

Bilgisayarlı Makine (CNC Operatörü) 125, Bilgisayarlı Makine İmalatı / Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC / Nümerik Kontrollü Makineler (CNC) Teknisyeni 1, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı 49, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Meslek Elemanı5, Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) Teknisyeni 1,

CNC Apkant Pres Tezgahı Operatörü 119, CNC Freze Tezgahı Operatörü 174, CNC Kayar Otomat Operatörü 23, CNC Lazerle Kesme Operatörü 74, CNC Plazma Kesim Operatörü 48, CNC Programcısı 20, CNC Punch Makinesi Operatörü 28, CNC Torna Tezgahı Operatörü 562 kişi için ilan yayınlandı.

Eleman eksiğinin bulunduğu diğer alanlardaki ilanlara erişmek için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

Editör: TE Bilisim