Türkiye İş Kurumu TYP personel alımı ilanlarını yayımladı. Farklı illerde bulunan adaylardan 846 kişilik kadro ile personel alımları yapılacak. Ayrıca yapılan açıklamalara göre Milli Eğitim Bakanlığı Okullara 20 bin personel alacak. Bu kapsamda ağırlıklı olarak TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Müdürlükleri personel alımı yapıyor. İlanlar yayımlanarak başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak iller ve ilçeler nedir? Tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

ALIM YAPILACAK İLLER VE KURUMLAR:

İŞKUR TYP ile frklı kurumlar personel alacak. Bu kapsamda alımlar Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışa Vakıflarına ve Milli Eğitim Müdürlüklerine alım yapılacak. Alımlar, Ağırlıklı olarak Elazığ ilinde yapılacak. Diğer iller ise, Tokat ve Bitlistir.

Bitlis ili için Ahlat ilçesine alım yapılacak. Alımlar Belediye başkanlığına yapılacak.

Tokat ili için Tokat Merkezde bulunan Kültğr ve Turizm müdürlüğüne yapılacak.

Elazığ ili için ise, Merkez, Keban, Kovancılar, Karakoçan, Baskil, Palu, Alacakaya, Arıcık, Ağın, Sivrice, Maden ilçelerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

BAŞVURULAR:

Toplum Yararına Programlar kapsamında farklı illerde 846 personel alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR aracılığı ile Online oalrak gerçekleştireceklerdir. Başvurular aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı adresi üzerinden yapılacak.

BAŞVURU ADRESİ: esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Editör: TE Bilisim