Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki okulların temizlik, bakım onarım, güvenlik görevlisi kadrolarında çok sayıda personel alımı yapılacağı açıklamış ve ilanlar toplum yararına programı kapsamında İŞKUR üzerinden almaya başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı okulların güvenlik temizlik ihtiyaçlarının karşılanması üzerine 2018 yılında İçişleri Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan üçlü protokol gereği 20.000 geçici personel alımı da gerçekleştirildi. Bu alımlara geçen yıl istihdam edilen personellerde başvuru yapabilirler 14 ve 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında tüm illerdeki başvurular tamamlandı. Adaylar İŞKUR typ kura sonuçları ne zaman açıklanacak ve yapılacak alım sürecinin açıklamalarını beklemekteler.

OKULLARA 20 BİN PERSONEL ALIMI;

İŞKUR toplum yararına programı kura sonuçları noter huzurunda gerçekleştirilecek. Başvuru gerçekleştiren adaylar arasından seçim işlemleri noter kurası ve bazı ilanlarda liste yöntemi tercih edilecek. İŞKUR kura sonuçları ne zaman açıklanır bu konudaki gelişmeleri nelerdir? Adayların İŞKUR e-şube portal üzerinden başvurularım bölümüne girilerek başvurulardaki son gelişmeleri öğürenebilecekler. İŞKUR İnternet şubesi aracılığıyla iş arayan giriş bölümüne girip T.C. Kimlik numarası şifre alanlarının doldurup iş arayan girişi demek ardından İş başvurularım bölümünün tıklamak bu alanda  seçenekleri işaretledikten sonra ara butonuna basmak ilan detaylarına ulaşmak için yeterli olacaktır. Kura sonucunda adaylar göreve başlamalarının ardından 2021 mayıs ayına kadar görev yapacaklar.

KURA SONUÇLARI HANGİ İLLERDE AÇIKLANACAK?

Çanakkale, Aydın ve Düzce,  Erzurum, Burdur, Afyonkarahisar, Osmaniye, Hakkari, Çorum, Ardahan, Amasya, Kars, Kahramanmaraş, Çankırı, Edirne, Sakarya, Muğla, Sinop, Trabzon, Antalya, Malatya, Kilis, Mersin, Batman, Manisa, Tunceli, Artvin, Bursa illerinde istihdamlar yapılacak. Kura sonuçları açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden an bean aktaracağız.

İŞİN OLSA