Türkiye genelindeki özel firmalara ve Kamu kurumalarına memur, işçi ve personel alımları için İŞKUR üzerinden çok sayıda istihdamlar yapılacak. Mart ayına girilmesi ile birlikte rekor sayılara ulaşan personel istihdamları için gelişmeleri ve detayları aktarıyoruz. 2 Mart tarihinde kamu kurumu personel alımları için 706 kişilik ilanlar açıklandı bu ilanlara erişmek için tıklayın.

180 BİN KİŞİ İŞE YERLEŞTİ;

Diğer yandan özel sektör iş ilanlarında ise rekor sayıda personel istihdamı yapılacak. 3 Mart 2020 tarihi itibari ile 24 saat içerisinde açıklanan ilan sayısı 3.005 olarak açıklandı. Kamu ve özel sektör iş ilanları toplamı 54.534 olarak açıklandı. Bu bağlamda 2020 yılının ilk çeyreğinde 180 Bin 706 kişi işe yerleşti.

54 BİN İLKÖĞRETİM LİSE LİSANS MEZUNU ALIMI;

En çok alım yapılan meslekler arasında ilköğretim mezunu ya da herhangi bir okur yazar olmayan adaylara yönelik olarak daha fazla istihdam yapılıyor. Bu kadrolardan bir tanesi olan Beden işçisi alımında 8.094 kişi, makineci kadrosunda 2.276 kişi, satış danışmanı olarak 2.043 kişi, temizlik görevlisi olarak 2.004 personel alınacak. Garson servis elemanı alımında ise 1.171 eleman ve personel işe alınacak.

Diğer kadrolar arasında konfeksiyon işçisi, turizm ve meslek elemanı, ön muhasebeci, gazaltı kaynakçısı, kasiyer, güvenlik görevlisi, büro   memuru, ambar memuru, şoför yük taşıma, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, cn torna operatörü, dokuma konfeksiyon makineci, aşçı gibi kadrolar yine özel sektörde en çok eleman ihtiyacı olan kadrolar arasında yer almaktadır.

BAŞVURU DETAYLARI;

18 yaşını doldurmuş olmak, kamu ilanları için kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlanmak, eğitim seviyesinde başvuru yapılan pozisyonların gerektiği bölümlerden mezun olmak, iş tecrübe şartlarını taşımak, işkur e-şube portalına üye olarak iş ve meslek danışmanı atanarak ilanlara son başvuru tarihinden önce başvuru yapmak, açıklanan diğer özel başvuru şartlarına sahip olmak gerekmektedir.

İŞİN OLSA