İŞKUR üzerinden personel alımları 2020 yılının ilk haftasında da devam ediyor. Buna göre aralık ve ocak aylarında yayınlanan yeni ilanlarda KPSS şartı olmadan farklı kurumlar tarafından en az ilköğretim mezunu olmak üzere toplam 50 kadın erkek büro işçisi alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre ilgili büro işçisi alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecekken başvurulara ve diğer unsurlara ilişkin detaylar şunlardır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlgili kadro için adaylardan istenilen en az öğrenim şartının sağlanması gerekmekte olup çoğu ilanda en az ilköğretim mezunu aday aranmakta olup birtakım ilanlarda ise en az ilköğretim mezunu adaylar da alınmaktadır. Aynı zamanda adayların ilanlarda yer alan en belirli yaş aralığını sağlama, ilgili sertifikalara sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı ve erkekler için askerliğini tamamlamış olma şartları da bulunmaktadır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yapılan büro işçisi alımında adayların İŞKUR’a kayıtlı olması gerekmekte olup ilgili ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=8945adresinden erişim sağlayabilmektedir. Bu adres üzerinden yapılan online başvurularda ilgili ilanlara ulaşmak için öğrenim durumu sekmesini “ilköğretim” şeklinde değiştirmelidir. Bunun yanı sıra yine ilana göre değişmekle birlikte adaylardan mülakat ve diğer başvuru şekli ile alımlar da kabul edilebilmektedir. Aşağıda ilgili pozisyonlara ait ilan numaraları ve alımların yapılacağı iller yer almaktadır.