İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda eylül ayı itibari ile farklı birçok sektörde alımlar yapılacak olup bu alımların yapılacağı sektörlerin biri de sağlık sektörü. Bu noktada sağlık kurumlarında istihdam edilmek üzere farklı pozisyonlarda sağlık personeli alımı yapılacak olup ilgili alımlarda KPSS şartı aranmıyor. Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleştirilecek olan alımlara ilişkin detaylar, başvuru şartları ve diğer bilgiler ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi Pozisyonlarda Alım Var?

Eylül ayı itibari ile yayınlanan ilanlarda sağlık personeli olarak istihdam edilecek olan adayların başvurabileceği pozisyonlar şu şekilde yer almaktadır.

Acil Tıp Teknisyeni 11, Diğer Sağlık Personeli (Acil Tıp Teknisyeni) 6, İlk ve Acil Yardım Teknikeri /Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri 2, Diğer Sağlık Personeli (İşyeri Hemşiresi) 8, Ebe-Hemşire 2, Hemodiyaliz Hemşiresi 2, Hemşire143, Hasta Bakımevi Müdürü 1, Hasta Bakımı Teknisyeni 6, Hasta Danışmanı 7, Diş Hekimi 1, Diş Hekimi Asistanı/Yardımcısı 16, Diş Hekimi Sekreteri 3, Hekim-Pratisyen 6, Ebe 12, Hastane Hizmetlisi 7, Hastane Yönetimi Ve Organizasyonu Meslek Elemanı 10, Klinik Destek Elemanı (Hastane) 1, Temizlik Görevlisi (Hastane) 12, Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi 1, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı 220, Hasta Ve Yaşlı Refakatçisi 6, Fizyoterapi Teknikeri 2, Fizyoterapist 12 kişi olarak ifade edilmiştir.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmakta olup bunlar genel olarak Türk vatandaşı olmak, medeni hak ehliyeti bulunmak, görevini yerine getirmeye engel bir durumu olmamak gibi temel şartlardır. Aynı zamanda ilana göre ve başvuru yapılacak olan pozisyona göre de değişen birtakım şartlar vardır. Bunlar arasında ilgili alanda eğitim şartını sağlamak, pozisyona göre istenen sertifika ya da belgeye sahip olmak, alanda daha önce deneyimi bulunmak, ilanın yayınlandığı kuruma bağlı olarak ilgili il ya da ilçede kamet ediyor olmak gibi birtakım özel şartlardır.

Başvuru Şekli Nasıl?

İlgili ilanlara meslek gruplarına göre kategori halinde https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden erişim sağlamak mümkün olmakla birlikte online olarak başvuru yapabilmektedir.