Türkiye İŞ Bulma Kurumu tarafından her gün yüzlerce yeni ilan iş arayanlar tarafından ziyaret ediliyor. İŞKUR’da açıklanan yeni ilanlar ile birlikte Mayıs Ayının ikinci yarısında KPSS şartı aranmadan büro personeli alımı yapılacak olup Türkiye genelinde toplamda 540 kişilik bir kontenjan bulunmaktadır. Peki KPSS şartı aranmadan alınacak olan bu adaylarda aranan başvuru şartları nelerdir, haberin devamında yer alıyor.

KPSS Şartsız Büro Memuru Kriterleri

İlgili kadroya başvuru yapacak olan adayların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, en az ortaöğretim (eski sistem ile lise) mezunu olmaları, kanuni haklardan yoksun olmamaları, mesleki gerekleri yerine getirecek nitelikte olmaları, güvenlik soruşturmasını başarı ile geçmeleri, sağlık sorunlarının bulunmaması, Office programlarını iyi düzeyde bilmek ve mesleki özel şartları sağlama gibi çeşitli şartlar yer almaktadır.

Büro memurları genel olarak görev yapacak olan adaylar ofis içerisindeki yazışmaların takibinden günlük iş akışının aksamadan sürdürülmesi için çeşitli görevlerde yer alacaktır. İlgili büro memuru kadrolarına başvurmak isteyen adayların ise öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olması gerekmektedir. İster İŞKUR merkezleri ister internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan kayır işlemlerinden sonra adaylar ilgili kadroya arama sekmesini kullanarak kolaylıkla erişebilmektedir.

Antalya’dan İstanbul’a, Kocaeli’nden Aksaray’a kadar birçok ilde yapılacak olan özel daimî büro memuru alımına ulaşmak için aşağıdaki linkte tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2267