İŞKUR dev ilanları yayımladı. Uzun süredir bu kadar ilan yayımlayan İŞKUR pandemi sürecinin bitmesi ile ve aşılamanın hız kazanması ile birlikte yeni ilanlar yayımlandı. Bu kapsamda Ülkemizde bulunan farklı kurum ve kuruluşlar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Memur Alımı ve Personel Alımı yapacaklar.

130 BİN VE ÜZER MEMUR PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

İŞKUR üzerinde adaylara büyük müjde olarak ilanlar yayımlandı. 1 Temmuz 2021 tarihi ile normalleşme sürecin hayatımız normale dönmeye başlarken Kamu kurum ve Kuruluşları bünyelerine yeni istihdam yaparak pandemiden önce kaldıkları yerden devam ediyorlar. Haziran ayı işsizlik oranlarının azalması ile birlikte de yeni ilanlar yayımlandı.

Buradaki söz konusu olan ilanlar sadece İŞKUR İnternet şubesi üzerinden yapılacak alım sayısıdır. Öte yandan İŞKUR Kamu Memur ve Kurum dışı platformları üzerinde de yayımlanan ilanlarda eklendiğinde daha fazla alım sayısı çıkmaktadır. Peki kimler İŞKUR üzerinden başvuru yapabilir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR üzerinden 130 bin memur alımı ve personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle en az 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir. Genel olarak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

Ayrıca adayların İŞKUR İŞSİZ kaydı bulunması gereklidir. Sadece alım yapılacak pozisyon için ilgili meslek dallarında tecrübe sahibi olan adayların başvurusu kabul edilecektir.

2150 FARKLI MESLEKTEN ALIM YAPILACAK!

İŞKUR ile yayımlanan ilanlara göre farklı 2150 meslek dalı bulunmaktadır. söz konusu bu meslek dallarında 130 binden fazla alım yapılacak. Alımların çoğu işçi kadrolarında yapıacak.

KAMUYA MEMUR ALIMLARI:

İŞKUR ile Kamu Memur alımı ilanları yayımlandı ve bakanlıklar, Belediyeler ve kurumlar memur alımı yapıyor. Memur alımları için adaylardan KPSS şartı talep edilecek olup lise için p94, ön lisans için p93 ve lisans için p3 puan türünden en az 60 puan alımı olmak gereklidir.

TÜM KAMU MEMUR ALIMI İLANLARI BURADA

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN

130 bin memur personel alımlarına başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak. Söz konusu ilanlar İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olup başvurularda sadece İŞKUR resmi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

TÜM MESLEK DALLARININ BULUNDUĞU SAYFA:https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx

Editör: TE Bilisim