Kamu kurumlarında memur olmak isteyenler ile özel sektör iş ilanlarına başvuru yapmak isteyenlere müjde; Eğitim düzeyinde en az okur yazar olan diğer eğitimlerde ise ilkokul, orta okul, lise önlisans yada lisans düzeyinde mezun olup herhangi bir iş arayışında bulunan personel adayları kariyer portalları yanı sıra İŞKUR'un başvuru aldığı ilanlara başvuru yapabilirler.

EN ÇOK ALIM YAPILAN KADROLAR;

İŞKUR Ocak ile Nisan ayına kadar işe yerleşen sayısını 257,377 olarak açıkladı. İŞKUR üzerinden 11 Nisan 2020 tarihi itibari ile en çok alım yapılan kadrolardan bir tanesi beden işçisi kadrosu geliyor. Diğer kadrolarda ise satış temsilcisi, dikiş makineci kasiyer, ön muhasebeci, paketlemeci, kaynakçı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, şoför kadrosunda istihdam olacak. Beden işçisi kadrosunda 4196 kişilik açık iş ilanı bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları ve 19 yaşından gün almaları istenilecek. Farklı eğitim düzeylerinde tecrübeli yada tecrübesiz olmak gerekecek. Güvenlik görevlisi alımlarında 5188 sayılı ÖGG Kimlik belgesine sahip olmaları, şoför kadrosunda B,C,E sınıflarında ehliyete sahip olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresi üzerinden e-şube portalına giriş yapmak ve başvuru yapılacak olan ilanlara başvuru yapmak yeterli olacak. İlan detaylarında bazı ilanlar için mail adresine, fiziki yada telefon yolu ile ulaşmaları gibi uyarıları da dikkate almaları gerekli olacaktır.