Ev ve iş yaşamında çok önemli bir yere sahip olan temizlik hizmetleri her sektördeki personel ihtiyacını giderek arttırıyor. İş yerlerinde bulunan yaşam alanlarını temizlemek ile görevli personel açığı İŞKUR üzerinden 29 Eylül tarihi itibari ile Bin'i geçti. Kamu ile özel sektörde çok sayıda ilanlar açıklandı. Beden işçisi kadrosundaki alımlarda ise 10 Bin 639 olarak açıklandı. Beden işçisi alımlardan bir kısmı ise kamu sektörüne olacak. Kamu ilanları ise şu şekilde;

KAMU BEDEN İŞÇİSİ VE TEMİZLİKÇİ ALIMI;

Uludağ Üniversitesine temizlik beden işçisi kadrosunda 13 kişi istihdam edilecek. Eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmak gerekli olacak. İlana erişmek için 00005174994 ilan numarasından arama yapabilirsiniz. Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden açıklanan ilana göre İl Özel İdare Müdürlüğüne 1 kişilik beden işçisi alınacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesine 8 daimi sürede kamu işçisi alınacak.

ÖZEL FİRMALARA ÇOK SAYIDA PERSONEL ALINACAK;

Özel sektör iş ilanlarında başvuru genel şartlarında; adayların en az 18 yaşını tamamlamış ve 19 yaşından gün almış olmaları gerekli olacak. Eğitim şartlarında en az okur yazar olarak bir çok açık iş bulunuyor. Herhangi bir iş tecrübesine sahip olmayan adaylar içinde çok sayıda alım olurken, iş tecrübesine sahip adaylar alımlarda öncelik sağlıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden ve İŞKUR hizmet birimlerinden yapılabilecek. 29 Eylül tarihi itibari ile en çok alım yapılan diğer kadrolar ise şu şekilde olmakta; Beden işçisi temizlik görevlisi, satış danışmanı, makineci, garson, kasiyer, konfeksiyon işçisi, ön muhasebeci, reyon görevlisi, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, ambar görevlisi, aşçı güvenlik görevlisi kadrolarında istihdamlar sağlanacak. Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Beden işçisi alımları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1440

Temizlik görevlisi alımları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4335

İŞİN OLSA