İŞKUR aynı zamanda kendi bünyesinde başlattığı çeşitli programlar aracılığı ile de bireylerin istihdam edilmesine katkıda bulunmakla birlikte yeni yayınladığı programda ise adaylar günlük 85 TL’ye kurs kapsamında ücret almakta ve daha sonra da ilgili alanda istihdam edilmektedir. İşbaşında eğitim ve meslek edindirme kursları kapsamında hem istihdam edilmekte hem de eğitim görmektedir. Ekim aylarına ilişkin İEP ve MEK kurslarına başvurular da başlamış olacaktır.

Hangi Kurslar Var? Şartlar Nelerdir?

MEK kursları günlük 5 ile 8 saat arasında değişmekte olup adaylara günlük 30 ile 85 TL arasında ücret ödenmektedir. Aynı zamanda sigorta ödemeleri de gerçekleşen adaylar kurs bitiminde ise istihdam edilmektedir. Buna göre çoğu kursun başvuruları da bugün başladı. İstanbul, Balıkesir, İzmir, Kocaeli, Adana, Şanlıurfa, Rize ve Sinop illerinde açılan kurslara kurs numarası ile ulaşmak mümkündür. Ayraca adaylar Bilgisayar Oyunları Programcısı, Kurumsal Kaynak Planlama başta olmak üzere çeşitli alanlarda istihdam edilmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adayların başvuru yapmak için sağlaması gereken şartlar arasında Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak şartları yer almaktadır.

İlgili ilana başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx adresinden gerçekleşmekte olup kurs numarasını girerek ilgili ilana ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür.