2019’un üçüncü çeyreğine gelirken birçok kamu kurum ve kuruluşu tarafından alım açıklamaları art arda geliyor. Özellikle bugün yapılan bir açıklama ile birçok öğrenciyi sevindirecek haber Çalışma Bakanlığı ve İŞKUR iş birliğinden geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından gelen bir açıklama ile hem İŞKUR hem de bakanlığın resmi internet sayfasından duyurulan açıklamada üniversite öğrencilerinin yaz aylarında gelir elde etmesi amacı ile yürürlüğü konulan Sosyal Çalışma Programı kapsamında detayların 25 Haziran itibari ile başvurular başlamıştır. Bugün açılacak ilana yapılacak olan başvurulara sadece üniversite öğrencileri başvurabilecektir. İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurularda adaylar:

  • Normal örgün öğrenci olmakla birlikte yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler bu imkândan yararlanamayacak olup açıköğretim öğrencileri de bu duruma dahildir.
  • Öğrenciler katıldıkları programda günlük olarak ücret alacak olup günlük 67 TL gelir elde edeceklerdir.
  • Aynı zamanda bakanlık tarafından da sigorta giderleri karşılanacak olan öğrenciler toplamda 3 ay çalışacaklardır.

İŞKUR tarafından yürütülecek olan programda öğrenciler temmuz, ağustos ve eylül aylarında çalışacak olup haftada ise sadece 3 gün çalışacaklardır. 3 ayın toplamında 39 gün çalışmış olacak olan öğrenciler kütüphane bakımı, kamu kurumu hizmetlerinin düzenlenmesi ve benzeri işlerde görev alacaktır.

İŞKUR resmi sayfasında yayınlanacak olan ilana ulaşmak ve başvuru yapmak için tıklayınız. https://esube.iskur.gov.tr/Scp/ScpArama.aspx

Editör: TE Bilisim