Son zamanlarda girişimciliğin artması sonucunda girişimci vatandaşlara farklı kamu kurum ve kuruluşları tarafından destek sağlanıyor. Bu desteklerden biri de İŞKUR tarafında verilmekte olup bireyleri kendi işlerini kurmak istediklerinde bu destekten yararlanabilmektedir. Bu noktada başvuru şartları ve süreç ile ilgili bilgiler ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Kimler Yararlanabiliyor?

İlgili İŞKUR desteğinden engelliler, eski hükümlüler olmak üzere birçok vatandaş yaralanmakta olup İŞKUR internet sitesinde yer alan ilgili alanda iş yer kurma ile ilgili projelerini komisyona sunarak destek almak mümkün olacak. Bu projeler ile başta engelli ve eski hükümlülerin istihdam edilmesi ve tekrar toplum yaşamına kazandırılması hedefleniyor.

Ne Kadar Ödeniyor?

Engelli bireyler tarafından gerçekleştirilen projelerde onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL, işletme gideri olarak ise sözleşme imza tarihinden giderlerin en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL ve teçhizat malzemesi olarak da en fazla 36 bin TL ödenmektedir.

Eski hükümlülere de komisyonun uygun görmesi halinde uygun görülen projelere vergiler dâhil en fazla brüt asgari ücretin 15 katı tutarında “kuruluş desteği” sağlanmaktadır.

İlgili destek ile ilgili bilgi almak isteyenler https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/kurs-ve-programlar/kendi-isini-kurma-projeleri/ adresinden online başvuru yapabilir veya proje için gerekli destekleri sağlayabilmektedir.

Proje teklifleri İŞKUR’un her ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine elden veya posta ile ulaştırılabilir.

Editör: TE Bilisim