İŞKUR tarafından meslek edinmek isteyen hem bir meslek öğrenirken hem sonrasında istihdam edilmek hem de cep harçlığı kazanmak isteyen öğrenciler, ev hanımları ve işsiz vatandaşlar için sağlanan desteklerden biri de MEK kursları kapsamında verilmekte olup özellikle eylül ayı içerisinde Türkiye’nin birçok ilinde açılan kurslar ile cep harçlığı kazanarak meslek öğrenmek mümkün. Aynı zamanda istihdam garantili kurslar ile sonrasında ilgili alanda istihdam da sağlanmakta ve bireyler meslek sahibi yapılmaktadır. Peki güncel, açık MEK kursları neler, hangi illerde bu kurslar hali hazırda açık, başvuru şartları neler ve ne kadar ödeme yapılıyor, işte tüm detaylar.

Güncel MEK Kursları

Eylül ayı itibari ile başvuruya açık olan MEK kursları şu şekildedir.

Zonguldak Tığ Örgücü, İğne Oyacısı, Düz Dikiş Makineci, Osmaniye Giysi Tadilatçısı, Samsun Dokuma Konfeksiyon Makineci, Adana Giysi Tadilatçısı, Sinop Tekstil Terbiye İşçisi, Erzurum Kuyumculuk Ve Takı Tasarımı Teknikeri, Kahramanmaraş Düz Dikiş Makineci, Ankara Koruyucu Kıyafet Dikişçisi, Adıyaman Dokuma Konfeksiyon Makineci, Kastamonu İç Giyim Konfeksiyon Makineci, Adana Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Elemanı, Rize Koruyucu Kıyafet Dikişçisi, Adana Giysi Tadilatçısı, Giysi Tadilatçısı, Hatay Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Elemanı, Adana Makine Nakışçısı, Adana Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama Elemanı, Rize Koruyucu Kıyafet Dikişçisi, Sinop Erkek Üst Giysileri Dikim Elemanı, Düzce Mineci, Batman Şiş Ve Tığ Örgücü, Ağrı El Nakışçısı, Çorum Dokuma Konfeksiyon Makineci, Batman Şiş Ve Tığ Örgücü, Giysi Tadilatçısı, Yöresel Bez Dokumacısı, Afyonkarahisar Makine Nakışçısı şeklindedir.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili MEK Kurslarına katılmak isteyenlerin sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmakta olup bunlar arasında İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, mesleğe uygun özel şartlara sahip olmak, kurum tarafından düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanıyor olmak, emekli olmamak şeklindedir.

Kursa katılanlara kurs türüne bağlı olarak 40 TL ile 95 TL arasında bir cep harçlığı ödenmekte olup aynı zamanda annelere 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi de yapılmaktadır.

İlgili kurslara başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 Ara tuşunu kullanarak erişim sağlayabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim