İŞKUR tarafından hayata geçirilen birçok program ve proje ile anneler başta olmak üzere iş arayan ve meslek öğrenmek isteyen binlerce kişinin yararlanabileceği olanaklar bulunmaktadır. Bu olanaklardan biri de Mesleki Eğitim Kurslarıdır. Bu kurslar kapsamında hem bireylere günlük belirli bir ücret ödenmekte hem de kurs sonumda iş garantisi sunulmaktadır. Hali hazırda Haziran 2020 itibari ile farklı illerde olmak üzere farklı birçok alanda kurslar açılmış olup anneler başta olmak üzere herkes ilgili kurslara başvuru yaparak hem ayda 2 bin 850 TL’ye kadar aylık maaş alabilmektedir. Güncel kurslar ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Güncel MEK Kursları

İŞKUR üzerinden açık olan kurslar arasında farklı birçok alan olmakla birlikte Ayakkabı İmalatçısı (Sayacı), İç Giyim Konfeksiyon Makineci, Trikotajcı/Endüstriyel Örmeci, Mobil İletişim Cihazları/Cep Telefonu Bakım Onarımcısı, Kesimci (Saraciye), Servis Elemanı (Garson) Yardımcısı, Argon Kaynakçısı (Tıg Kaynakçısı), Mobilya Döşeme İşçisi, Metal Sac İşleme İşçisi, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı, Kompleci (Dokuma Hazır Giyim ve Ev Tekstili), CNC Torna Tezgahı Operatörü, Hidrolik Pnömatikçi, Elektrik Pano Montaj İşçisi, Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı ve Giysi Tadilatçısı alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,15 yaşını tamamlamış olmak,Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,Emekli olmamak,Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak, belirtilen şartları sağlayan ve kursa devam etmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de kurslara katılabilmektedirler.

Kurs kapsamında kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi, sanayi sektöründeki mesleklerde 60 TL ödeme yapılmaktadır. Ayrıca İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili kurslara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 adresinden erişim sağlamak mümkündür. Kurs numarasına göre sorgulama için ise alıma açık olan alanlar ve alımın gerçekleştirileceği iller şu şekildedir.