Birçok çalışan anne ve anne adayını yakından ilgilendiren bir haber İŞKUR’dan geldi. Özellikle annelerin çalışma şartları ile ilgili düzenlemelerin gündemde olduğu şu günlerde İŞKUR tarafından yapılan açıklamada annelere aylık 2 bin 800 TL destek verileceği açıklandı. Yapılan açıklamada İŞKUR İş Başı Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde gerçekleştirilen programa katılan annelere günlük 80 TL ödeme yapılacağı ifade edildi.

İŞKUR tarafından gerçekleştirilen bu program kapsamında mesleği olmayan ya da daha önce çalışmış ama şu an aktif olarak çalışmayan bireylere kurs verilerek istihdamlarına destek verilmektedir. Özellikle bu kurs çerçevesinde, programa katılmak isteyen ve 0 ile 15 yaş arası çocuğu bulunan anneler programa başvurabiliyor. Aynı zamanda 15 yaşından büyük annelerin de programın farklı kurslarında yararlanma imkânı da bulunuyor.

İlgili program hakkında gerçekleştirilen yeni düzenleme ile annelerin program kapsamında 80 TL aylık verilmesi kararlaştırılırken alınacak olan toplam ücret ise aylık 2400 TL olarak hesaplanmıştır. Bunun yanı sıra kursa düzenli devam eden annelerin ayrıca sigorta giderleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor.

İŞKUR tarafından açıklanan kurs süreleri bilişim ve imalat sektörleri için en fazla 6 ay boyunca, diğer sektörlerde ise de en fazla 3 ay şeklinde uygulanmaktadır. Program haftada 6 günü geçmemek şartı ile toplamda 45 saat şeklinde yapılmaktadır. Annelere yönelik tekrar düzenlenen programda ayrıca 2-5 yaş arasındaki annelere de toplamda 400 TL kreş yardımı da yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim