Temmuz ayı ortasında İŞKUR üzerinden yayınlanan birçok ilan arasında sağlık sektörüne ilişkin personel alımları da yer almakta olup özellikle farklı alanlar ve farklı kadrolarda, Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirilecek olan alımlara ilişkin detaylar ve diğer bilgiler ise haberin devamında yer almaktadır.

Hangi Pozisyonlarda Alım Gerçekleştirilecek?

  1. ilanlarda Acil Tıp Teknisyeni20, Diğer Sağlık Personeli(Acil Tıp Teknisyeni 1, Hastane Hizmetlisi3, Klinik Destek Elemanı (Hastane) 1, Temizlik Görevlisi (Hastane)7, Evde Hasta Bakımı Sağlık Teknikeri20, Hasta Bakımı Teknisyeni10, Hasta Danışmanı5, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi 7, Hasta Refakatçisi1, Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı125, Hasta Ve Yaşlı Refakatçisi1, Diğer Hemşireler3, Diğer Sağlık Personeli(İşyeri Hemşiresi)3, Ebe-Hemşire 2, Hemodiyaliz Hemşiresi1, Hemşire238, Hemşire (Dişçilik)2, Diş Hekimi Asistanı/Yardımcısı34, Diş Hekimi Sekreteri2, Hekim-Pratisyen11, Ebe26, Medikal Muhasebe Elemanı 1 kişi alınacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlgili ilanlarda genel olarak sağlanması gereken başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, muaf olmak, ilgili yaş aralığında olmak, ilana göre değişen ilgili alanda en az öğrenim derecesini sağlamak, ilgili sertifika ya da belgelere sahip olmak, ilgili il ya da ilçede ikamet ediyor olmak başta olmak üzere ilana göre tecrübe ve diğer özel şartlar da aranabilmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İlanlara başvuru yapmak isteyen adayların ilk olarak İŞKUR’a kayıt olması gerekmekte olup adaylar aynı zamanda İŞKUR’un ilgili il ya da ilçe şubelerine giderek de başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Bu noktada ilgili ilanlara meslek statüsünde ulaşmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden erişim sağlamak mümkündür. Burada aranan meslek grubuna tıkladıktan sonra o meslek grubuna ilişkin yayınlanan ilanlara erişmek mümkündür. Eğitim derecesi, il ya da ilçe gibi çeşitli filtreleri kullanarak ilanları daraltmak mümkün olmakla birlikte ilanlara tıklandığındaistenen özel şartlar da görülebilmektedir. Bu noktada başvurular online ya da şahsen İŞKUR kurumlarına yapılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim