İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda kamu ve özel sektöre personel alımları devam ederken farklı kadro ve pozisyonlarda adaylar istihdam edilecektir. Nisan ayı itibari ile 289 mühendis alımı yapılacak olup 36 farklı branşta mühendis alımı gerçekleşecektir. İlgili alımlarda KPSS şartı aranmamakta olup Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirilecektir. Kadro dağılımı, başvuru şartları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler haberimizin devamındadır.

Kadro Dağılımı ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımda kadro dağılımları şu şekildedir: Makine Mühendisi 71, Ziraat Mühendisi32, Gıda Mühendisi31, Elektrik-Elektronik Mühendisi17, Bilgisayar Mühendisi15, İnşaat Mühendisi12, Yazılım Mühendisi12, Kimya Mühendisi11, Elektrik Mühendisi10, Endüstri Mühendisi10, Bakım Onarım Mühendisi9, Çevre Mühendisi8 kişi alınacaktır.

Bilgisayar mühendisliği için Bilgisayar Mühendisliği mezunu,İyi derece C/C++ bilen,Object Oriented programlamaya hakim,ComputerVision ve Machine Learning alanında tecrübeli,Design Pattern kalıplarını bilen ve uygulayan gibi şartların yanı sıra şartlar mühendislik türüne göre değişebilmektedir.

Adayların sağlaması gereken genel başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, ilanda belirtilen yaş aralığında olmak, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yayınlandığı ilde ikamet ediyor olmak, çeşitli mesleki sertifikalar sahip olma şartlarının yanı sıra İngilizce dilini iyi bilme ve diğer özel şartlar aranabilmektedir.

Başvuru Şekli

Adaylar ilgili ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx üzerinden mühendislik türüne ve alana göre ulaşabilmektedir. Bu noktada adayların ilk olarak online başvuru yapmaları gerekmekte olup aynı zamanda daha sonra mülakat olarak gerçekleştirme mümkün olabilmektedir.

Aynı zamanda ilanlara ilişkin başvurularhttps://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden meslek türü filtrelemesi yapılarak da erişilebilmektedir. Aynı yerden online olarak başvuru yapmak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim