27 Nisan itibari ile İŞKUR üzerinden farklı kadro ve pozisyonlarda personel alımları devam ederken hem kamu hem de özel sektör genelinde istihdam sağlanmaktadır. BU doğrultuda İŞKUR üzerinden yayınlanan son ilanlarda büro personeli kadrosunda Türkiye’nin farklı illerinden görevlendirilmek üzere toplamda 124 kişinin istihdam edileceği açıklanmıştır. İlgili kadrolara ilişkin detaylar, başvuru şartları ve başvuru şekli haberimizin devamında yer almaktadır.

Kadro Detayı ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda toplamda 124 büro personeli alımı yapılacak olup adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir: Türk vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, emekli olmamak ya da emekliliğe hak kazanmamış olmak, ilana göre değişen en az öğrenim şartını sağlamak, ilgili yaş aralığında olmak, 35 yaşını aşmamış olmak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yayınlandığı il veya ilçede ikamet ediyor olmak, ilana göre değişmekle ilgili tecrübe ve deneyime sahip olmak şartları ile ilana göre değişen özel şartlar aranmaktadır.

Toplamda 124 kişi istihdam edilecek olup bunlardan 12’si büro işçisi, 1’i dış ticaret büro memuru, 82’si büro memuru, 2’si idari işler büro memuru, 2’si büro yönetim elemanı ve 25’i de Büro Yönetimi ve Sekreterlik/Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanı olarak görev yapacaktır.

Başvuru Şekli Nasıl?

İlgili ilanlara başvurmak isteyenlerin ilk olarak İŞKUR’a kayıt olmaları gerekmektedir. Ardından https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden yer alan ilgili mesleklere tıklayarak, açılan sayfada o meslek grubuna göre açılan iş ilanlarına kısaca ulaşmak mümkündür. Bu sayfadan istenilen ilana tıklayarak, başvur seçeneği ile online ön başvuru gerçekleştirilmelidir. İlana göre değişmekle birlikte bazı alımlarda sözlü mülakat aşaması da bulunmaktadır.