İŞKUR üzerinden personel alımları devam ediyor. Buna göre şubat ayı içerisinde başvuruya açık olan ve yeniyayınlanan yeni ilanlarda toplamda 700’den fazla güvenlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre ilgili güvenlik görevlisi alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecekken başvurulara ve diğer unsurlara ilişkin detaylar şunlardır.

Başvuru Şartları

İlgili güvenlik görevlisi personel alımında adaylardan en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, Gece ya da gündüz vardiyalı şekilde çalışabilecek durumda olmak, en az lise mezunu ya da bazı ilanlara göre ilkokul mezunu olmak, İlgili yaş aralığında olmak, bazı ilanlara göre daha önce sektörde deneyim sahibi olmak, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı kurumlarda istihdam edilecek olan adayların bu meslek grubuna ilişkin farklı başvuru şartları da olabilmektedir.

Türkiye’nin birçok ilinde farklı özel ve kamu kurumlarında istihdam edilecek olan adayların başvurular için öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Kamu İlanları

İŞKUR üzerinden kamuya güvenlik görevlisi alımı yapılacak olup kurumlar ve ilanlar şu şekildedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan numarasını ya da kurum adını girerek ilanlara erişmek ve başvuru yapmak mümkündür.

Özel Sektör İlanları

Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim