Ağustos ayının son günlerinde kamu ve özel sektör personel alımları devam ediyor. Her gün yüzlerce ilanın yayınlandığı İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda ise farklı kadrolarda alımlar gerçekleştiriliyor. Bu kadrolardan biri de güvenlik görevlisi kadrosu olup kadroya özel sektör ve güvenlik kurumları tarafından 232 personel alımı yapılacaktır. İşte ilgili ilanlara ilişkin detaylar, başvuru şartları ve diğer bilgiler.

Başvuru Şartları Neler?

Özel sektör ilanları genelinde güvenlik görevlisi olarak her adayın sağlaması gereken temel başvuru şartları bulunmaktadır. Bunlar arasında Türk vatandaşı olmak, görevini yapmaya engel herhangi bir durumu olmamak, ilgili eğitim seviyesinden mezun olmak, güvenlik görevliliği sertifikalarına sahip olmak, ilgili il ya da ilçede ikamet ediyor olmak, ilgili yaş aralığında olmak, alanda deneyim ya da tecrübeye sahip olmak başta olmak üzere farklı başvuru şartlarının da sağlanması istenebilmektedir.

Kamuya Güvenlik Görevlisi Alımı

Kamu kurumlarına yapılacak olan güvenlik görevlisi alımlarında alımın yapılacağı kurumlar ve başvuru şartları şunlardır.

İ.Ü.C. Genel Sekreterliktarafından 5 alım yapılacak olup adaylarınTürk vatandaşı olma,18 yaşını tamamlamış olmak, İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak, en az lise en fazla ön lisans mezunu olmak, en az 3 yıl özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 30 yaşını aşmamış olmak, şartları aranmaktadır.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 20 alım yapılacak, adaylardan T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarına sahip olmak, Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak), Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, en az lise mezunu olmak, 35 yaşını aşmamış olmak, Kadın adaylarda en az 1,65 cm boyunda olmak. Erkek adaylarda en az 1,75 cm boyunda olmak ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 14. Maddesinde belirtilen Özel Güvenlik Temel Eğitimini Başarı ile tamamlamış olmak, Özel Güvenlik Kimlik (silahlı ya da silahsız) Kartına sahip olmak şartları aranmaktadır.

Özel ve kamuya 232 güvenlik görevlisi alımı için ilanlara: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 adresinden erişim sağlamak mümkündür.