Eylül’ün ilk haftasında İŞKUR üzerinden kamu ve özek sektör personel alımları da devam ediyor. Bu kapsamda 2019’un son çeyreğinde İŞKUR üzerinden eylül ayında yayınlanan ilanlarda ilköğretim mezunu toplamda 442 güvenlik görevlisi alımı yapılacağı ilan edildi. Buna göre ilgili alımlara adaylar eylül ayı içerisinde başvurabilmekte olup adaylardan birtakım şartları sağlaması istenmektedir. Buna göre ilgili başvuru şartları ve detayları şu şekildedir.

Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları

İlgili kadro için adaylardan istenilen en az öğrenim şartının sağlanması gerekmekte olup çoğu ilanda en az ilköğretim mezunu aday aranmakta olup birtakım ilanlarda ise en az ilköğretim mezunu adaylar da alınmaktadır. Aynı zamanda adayların ilanlarda yer alan en belirli yaş aralığını sağlama, ilgili güvenlik sertifikalarına sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı ve erkekler için askerliğini tamamlamış olma şartları da bulunmaktadır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yapılan güvenlik görevlisi alımında adayların İŞKUR’a kayıtlı olması gerekmekte olup ilgili ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048  adresinden erişim sağlayabilmektedir. Bu adres üzerinden yapılan online başvurularda ilgili ilanlara ulaşmak için öğrenim durumu sekmesini “ilköğretim” şeklinde değiştirmelidir. Bunun yanı sıra yine ilana göre değişmekle birlikte adaylardan mülakat ve diğer başvuru şekli ile alımlar da kabul edilebilmektedir.

Özel Sektör İlköğretim Mezunu Güvenlik Görevlisi Maaşları

2019 yılı itibari ile özel sektörde özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan bireylerin maaşları ilk işe başlama durumunda 2.750 ₺ olarak yer almakta olup daha sonra tecrübe ve yaş faktörlerine bağlı olarak maaşlarda artış görülmektedir.