İŞKUR üzerinden yapılan son alım ilanlarında özellikle mart ayı sonu ve nisan ayında başvuru yapmak üzere 12 bin temizlik görevlisi alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Bu noktada adaylar başta hastaneler olmak zere farklı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilecek olup adayların farklı başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından da toplamda 10 bin personel alımı içeresinde temizlik görevlisi alımı yapılacak olup adaylar kamu hastanelerinde görevlendirilecektir.

Başvuru Şartları Neler?

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşları olmak üzere temizlik görevlisi alımına ilişkin başvuru şartları değişiklik gösterse de adayların genel olarak sağlaması gereken birtakım öneriler bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekildedir:

T.C. vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak, (Özel kadrolar için istenen bölümlerden mezun olmak), İŞKUR 'a kayıtlı ve işsiz olmak, görevlendirileceği yerde görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak, hastane ortamında ve diğer ortamlarda çalışmaya engel durumu bulunmamak, esnek çalışma ya da vardiyalı çalışmaya uygun olan, yoğun çalışma şartlarına uyum sağlayabilecek, hastalar ve diğer personeller ile ilişkileri, ikili ilişkileri iyi olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış, çağı gelmemiş ya da tecilli olmak şartları yer almaktadır.

Aynı zamanda adayların en az öğretim seviyesini sağlama, ilgili sertifika ya da belgelere sahip olmak, ilgili alımın yapılacağı il veya ilçede ikamet ediyor olmak şartları da ilana göre değişen şartların sağlanması istenmektedir.

Başvuru Şekli Nasıl?

Adayların ilgili ilanlara başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4335 adresinden erişmek ve online başvuru yapmak mümkündür. Kamu ya da özel sektör ilanları, eğitim seviyesine göre ilanlar ya da il veya ilçeye göre ilanlara ulaşmak için ise filtreleme yaparak başvuru yapmak da mümkündür.