İŞKUR tarafından özel ve kamu sektörü ilanları nisan ayı itibari ile devam ediyor. Bu doğrultuda yayınlanan ilanlarda farklı iş kollarında olmakla birlikte Türkiye genelinde birçok ilde alımlar gerçekleşmektedir. İŞKUR üzerinden ise yayınlanan alımlarda en çok alım yapılan 6. Sektör ise kasiyerlik olmuştur. Bu doğrultuda İŞKUR’da alım yapacak olan özel sektör kuruluşları en az ilkokul mezunu olmak şartı ile toplamda 580 kasiyer alımı yapacak olup ilgili alımda istenen genel şartlar ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Genel Başvuru Şartları Neler?

Farklı birçok ilde yapılacak olan toplamda 580 kasiyer alımı yapılacak olup bu doğrultuda adayların ilana göre değişen birtakım şartları sağlaması gerekmektedir. Fakat adaylar tarafından sağlanması istenen başvuru şartları arasında ise şunlar yer almaktadır; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşından büyük olmak ve ilana göre en üst yaş seviyesini aşmamış olmak, ilana göre değişmekle birlikte erkek ya da kadın olmak, yine bazı ilanlara göre askerlikle ilgili olmamak ya da tecilli, muaf olmak, ilanın yer aldığı ilde ikamet ediyor olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, esnek çalışma saatlerine uyum sağlayacak olmak şeklinde yayınlanan birtakım başvuru şartları bulunmaktadır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlara başvuru yapmak için öncelikle adayların İŞKUR’a kaydolması gerekmektedir. Bu noktada https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3341 internet adresi üzerinden yayınlanan 580 ilana ulaşmak mümkündür. Bireyler bu sayfada çeşitli filtreler kullanılarak aramayı çeşitli şekillerde gerçekleştirmek mümkündür. Öğrenim derecesine, ile ya da diğer unsurlara göre arama yaparak, ilana tıklamak suretiyle online başvuru yapılmaktadır. Bazı ilanlarda ise adaylardan yüz yüze başvuru da istenmekte olup genel itibari ile öncelikle İŞKUR’dan online başvuru yapılması gerekir.

Editör: TE Bilisim