Ocak ayının ikinci haftasında İŞKUR üzerinden yeni ilanlar da yayınlanıyor. Ocak ayının sonuna yaklaşırken yapılacak olan alımlarda farklı pozisyonlarda ve alanlarda toplamda 43 bin personel alımı gerçekleştirilecek olup alımlar kamu ve özel sektör kurumları tarafından gerçekleştirilecek. Haberimizin devamında hangi alanlarda en çok alım var, kamu kurumlarına yapılacak olan alımlara ilişkin detaylar yer almaktadır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden toplamda 43 bin personel alımı yapılacak olup bu alımlarda en çok alımını gerçekleştirildiği alanlar ise şu şekildedir:

İlgili ilanlara başvuru için en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

Başvuru Şekli

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür. İlgili arama alanından meslek filtresi, il ve diğer seçenekler ile istenilen sonuçlara kısaca ulaşmak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim