Ocak ayının ikinci haftasında İŞKUR üzerinden yeni ilanlar da yayınlanıyor. Aralık ayının sonunda yapılacak olan alımlarda farklı pozisyonlarda ve alanlarda toplamda 41 bin 120 personel alımı gerçekleştirilecek olup alımlar kamu ve özel sektör kurumları tarafından gerçekleştirilecek. Haberimizin devamında hangi alanlarda en çok alım var, kamu kurumlarına yapılacak olan alımlara ilişkin detaylar yer almaktadır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden toplamda 41 bin 120 personel alımı yapılacak olup bu alımlarda en çok alımını gerçekleştirildiği alanlar ise şu şekildedir:

İlgili ilanlara başvuru için en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

İŞKUR Kamu İlanları

İŞKUR üzerinden yayınlana yeni ilanlarda kamu kurumlarına da alımlar gerçekleştirilmekte olup bu doğrultuda 14 Ocak2020 itibari ile yayınlanan bazı ilanlar ve detaylar şu şekildedir:

İlgili alımlarda farklı kamu kurumları ilan açmış olmakla birlikte çok farklı pozisyonlarda alımlar gerçekleştirilecektir. Bazı ilanlarda adaylardan en az 60 KPSS puanı almış olma şartı istenirken ilanlar kurumlara göre farklılık göstermektedir.

İŞKUR üzerinden yayınlana kamu kurumu ilanlarına https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden iş yeri türünü “Kamu” olarak seçerek görmek ve online başvurmak mümkündür.

Editör: TE Bilisim