Haziran ayı itibari ile İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda kamu ve özel sektör ilanları yer almakta olup bu kapsamda farklı öğrenim derecesine, farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilmek üzere toplamda 34 bin 787 personel alımı yapılacağı ifade edilmektedir. Farklı kadrolarda gerçekleştirilecek olan alıma ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

En çok alım yapılacak kadrolar İŞKUR üzerinden şu şekilde yer almaktadır. Beden İşçisi (Genel) 5841, Temizlik Görevlisi 930, Satış Danışmanı / Uzmanı 850, Makineci (Dikiş) 734, Ön Muhasebeci 716, Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 689, Bisküvi İmalat İşçisi 687, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 609, Konfeksiyon İşçisi 514, Dokuma Konfeksiyon Makineci 493, Ambar/Depo Görevlisi 398, Şoför-Yük Taşıma 368, Garson (Servis Elemanı) 367, Elektrikçi (Genel) 353, Kasiyer 349, Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 322, Meyve Sebze Ayıklama İşçisi 298, Beden işçisi (taşıma, yükleme-boşaltma) 286, Turizm Ve Otelcilik Elemanı 276, Aşçı 267, Depo İşçisi (Elleçleme) 267, CNC Torna Tezgahı Operatörü 260 olarak ifade edilmiştir.

Başvuru Şartları

Farklı kadrolarda gerçekleştirilecek olan alımda genel alım şartlarını yanı sıra kadroya ve pozisyona göre değişen alım şartları da yer almaktadır. Bu noktada genel başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, emekli ya da sosyal güvencesi olmamak, kamu haklarından yoksun olmamak, güvenlik soruşturması olumlu çıkmak gibi şartlar yer almaktadır.

Aranan özel şartlar arasında ise en az öğrenim şartını sağlamak, ilgili il ya da ilçede ikamet ediyor olmak, ilgili mesleğe ilişkin belge ya da sertifikaya sahip olmak, istenilen, aranılan tecrübe, deyim süresine sahip olmak, kadın ya da erkek olmak şartları gibi birtakım özel şartların sağlanması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili ilanlara başvurular İŞKUR üzerinden yapılmakta olup adayların online olarak başvuru yapmaları için İŞKUR’a kayıt olmaları gerekmektedir. Meslek özelinde arama yapmak ve başvuru gerçekleştirmek isteyenler için adres https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx olarak yer almaktadır. Bunun yanı sıra https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ise mesleğe ve ilköğretim derecesine göre filtre yaparak aramak, başvurmak da mümkündür.

Editör: TE Bilisim