2019 eylül ayı itibari ile üçüncü dördüncü çeyreğe girmiş bulunurken İŞKUR üzerinden personel alımları da devam ediyor. Buna göre ilanlar bayramda yayınlanmaya devam ederken toplamda 30 bin 128 personel alımı yapılacağı ilan edildi. Farklı iş kolları ve mesleklerde, özel ve kamu sektörünce gerçekleştirilen alımlarda 34 farklı alan alım yapılacağı ifade edildi. İlgili alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecekken kadro ve başvurulara ilişkin detaylar ise şu şekildedir.

Kadrolar ve Başvuru Şartları Neler?

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlarda adaylar farklı mesleklerde istihdam edilecek olup toplamda 30 bin aday görevlendirilecektir. En az okur yazar olma şartı aranan meslek gruplarında lisans bölümü mezunlarına kadar farklı eğitim seviyelerine sahip adayların başvuru yapabileceği meslek grupları bulunmaktadır. En çok alımın yapıldığı meslek grupları ise şu şekildedir.

34 farklı alanda adaylardan istenilen en az öğrenim şartının sağlanması gerekmekte olup çoğu ilanda en az lise mezunu aday aranmakta olup birtakım ilanlarda ise en az ilköğretim mezunu adaylar da alınmaktadır. Aynı zamanda adayların ilanlarda yer alan en belirli yaş aralığını sağlama, ilgili güvenlik sertifikalarına sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı ve erkekler için askerliğini tamamlamış olma şartları da bulunmaktadır.

Başvuru Şekli

Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür. Açılan sayfada ilgili mesleğe ulaşmak için “CTRL+F” kombinasyonunu kullanarak istenilen mesleğin adını aratarak bulmak oldukça kolaydır.

Editör: TE Bilisim