Kamu kurumlarının personel alımları sürerken özel ve kamu sektörüne ilişkin ilanların yayınlandığı İŞKUR üzerinden de farklı kadrolarda ve pozisyonlarda alımlar mayıs itibari ile devam ediyor. Bu kapsamda adaylar farklı şehirlerde istihdam edilmekte ve niteliklerine göre farklı alanlarda görevlendirilmektedir. En son yayınlanan alım ilanlarında toplamda 291 mühendis alımı yapılacağı açıklanmış olup adaylar bu doğrultuda branşlarına uygun olan ilanlara başvuru yapabilecek. İşte en çok alım yapan branşlar, başvuru şartları ve diğer detaylar.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda en çok alımın yapıldığı branşlar şu şekildedir.

Makine Mühendisi68, Ziraat Mühendisi 50, Gıda Mühendisi 33, Elektrik-Elektronik Mühendisi 23, İnşaat Mühendisi 15, Bilgisayar Mühendisi 12, Elektrik Mühendisi12, Endüstri Mühendisi12, Kimya Mühendisi 12, Yazılım Mühendisi 7, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisi 5, Mekatronik Mühendisi 4, Su Ürünleri Mühendisi4, Çevre Mühendisi 3, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi 3 kişi olarak yer almıştır.

Adaylar tarafından sağlanması istenen başvuru şartları arasında üniversitelerin 4 yıl eğitim veren ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olma, ilana göre değişen yaş aralığında olmak, ilana göre değişmekle birlikte istenilen tecrübe ve deneyime sahip olmak, mesleğe ilişkin ilgili sertifika ya da belgelere sahip olmak, askerlik ile ilgisi olmamak, ilanda yer alan şehirde ikamet ediyor olmak gibi şartlar yer almakta olup bu şartlar ilana göre değişiklik gösterebilmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili alım ilanları İŞKUR üzerinden yayınlanmış olup adayların bu ilanlara başvuru yapabilmesi için öncelikle İŞKUR’a kayıt olması gerekmektedir. Bu noktada adaylar ister https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden şehir ve diğer şartlara göre filtreleme yaprak ilanlara başvuru yapabilir isterlerse de https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden mesleğe göre açılan ilanlara erişerek başvuru yapabilir.

Editör: TE Bilisim