Farklı şehirlerde işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim programı kapsamında Türkiye İş Kurumu aracılığı ile personel alımları yapılacağı belirtildi. İŞKUR tarafından yayımlanan ilanın detayları haberimizde.

İŞBAŞI EĞİTİM KURSLARI

Yayımlanan işbaşı eğitim kursları ile adayların maaş ve giderleri eğitim süresi boyunca İŞKUR tarafında karşılanmaktadır. Kurs bittikten sonra adaylar işe başlamaktadır. İşbaşı eğitim kurslarına başvuru şartları:15 yaşını tamamlamış olmak, Kuruma kayıtlı işsiz olmak, Emekli olmamak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hışmı veya eşi olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, Yukarıda belirtilen şartları taşıyan ve programa devam etmelerine engel olacak durumları bulunmayan öğrenciler de işbaşı eğitim kurslarına başvurabilirler.

MAAŞ

Kurs süresi boyunca adayların sigorta giderleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca kurslara katılım sağlayan adaylara günlük 77 TL ödeme yapılmaktadır. Bununla birlikte geleceğin mesleği grubunda yer alan kadrolarda ise adaylara günlük 85 TL ödeme yapılmaktadır. 

BAŞVURU ŞEKLİ

Kurs başvuruları İŞKUR vasıtasıyla yapılmaktadır. Başvuru yapmak siteyen adayların İŞKUR iş ve meslek danışmanlarına müracaat etmeleri önerilmektedir. Çok sayıda program için yapılan İŞKUR iş başı eğitim programları ve yayımlanmış personel alımları hakkında tüm gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA
ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim