Ağustos ayı itibari ile İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlar arasında Türkiye’nin birçok ilinde yapılacak olan hasta ve yaşlı bakım elemanı alımları yer almaktadır. Toplamda 171 kişinin alınacağı bu ilanlara başvuru yapmak isteyen adayların ise sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmaktadır. İşte alımlara ilişkin detaylar ve diğer bilgiler.

Hasta ve Yaşlı Refakatçisi

İlgili pozisyonda toplamda 5 kişi alınacak olup adayların sağlaması gereke başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, görevini yapmaya engel bir durumu olmamak, herhangi bir güvencesi olmamak şartlarının yanı sıra adayların ilköğretim mezunu olmak, hasta ve yaşlı bakım sertifikası olmak şartlarını sağlaması gerekmektedir. İlgili pozisyona ilişkin bilgiler şu şekildedir.

Evde Hasta Bakımı Teknikeri

Evde hasta bakım teknikeri pozisyonu için ise 10 kişi alınacak olup adayların bu alım için genel alım şartlarının yanı sıra daha önce ilgili alanda çalışmış, deneyim sahibi olmak, en az okur yazar olmak, İstanbul’da çalışabilecek olmak, görevini yapmaya engel bir durumu ve sağlık sorunu bulunmamak şartlarını da sağlaması gerekmektedir.

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı

İlgili pozisyonda toplamda 156 alım yapılacak olup adaylar için istenen başvuru şartları ise ilana göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada adayların sağlaması gereken başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, sigortası olmamak, aktif çalışmamak, ilana göre en az öğrenim derecesini sağlamak, ilana göre değişmekle birlikte kadın ya da erkek olmak şartını sağlamak, istenen il ya da ilçede ikamet ediyor olmak, ilgili il ya da ilçede çalışmaya engel durumu olmamak, hasta ve yaşlı bakım sertifikası bulunmak, ilana göre ilgili alanda deneyimi bulunmak şartlarının sağlanması istenmektedir.

Başvuru Şekli

Hasta ve yaşlı bakım elemanı dahil diğer tüm pozisyonlara başvurular İŞKUR üzerinden online olarak gerçekleştirilecek olup adayların İŞKUR’a kayıt olması gereklidir. Sonrasında https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adres üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=6558 adresi içerisinde ilan numarası, meslek filtresi kullanarak ilanlara erişmek mümkündür. Başvurular online yapılacak olup davetiye alınması durumunda ise mülakat durumu olabilmektedir.

Editör: TE Bilisim