Nisan ayının sonuna yaklaştığımız günlerde İŞKUR üzerinden her gün kamu ve özel sektör iş ilanları yayınlanmakta olup bu kapsamda her ne kadar korona virüs salgını ile iş alımları azalmış olsa da farklı meslek gruplarında toplamda personel alımı artmaya devam ediyor. Bu çerçevede 26 Nisan 2020 tarihi itibari ile İŞKUR üzerinden farklı meslek grupları dahilinde toplamda 13 bin 110 personel alımı yapılacak olup adaylar Türkiye’nin farklı illerinde ve pozisyonlarda görevlendirilecektir. En çok alım ilanı yayınlayan iş kolları, başvuru şartları ve diğer detaylar şu şekildedir.

En Çok Alım Hangi İŞ Kollarında?

İŞKUR üzerinden özel ve kamu sektörü olmak üzere toplamda 13 bin alım ilanı yayınlanmış olup bu noktada bazı sektörlerde ilanlar daha fazla yayınlanıyor. Hali hazırda yayınlanan ilanlar arasında en çok personel alımı işe şu meslek gruplarında yapılacak.

Beden İşçisi (Genel) 2891, Kasiyer 382, Temizlik Görevlisi 375, Makineci (Dikiş) 353, Paketleme işçisi 296, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 243, Ön Muhasebeci 194, Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı188, Şoför-Yük Taşıma 181, Reyon Görevlisi 160, Satış Danışmanı / Uzmanı151, Müşteri Temsilcisi 143, Forklift Operatörü115, Konfeksiyon İşçisi 100, Tır-Çekici Şoförü 100 kişi olarak yer almaktadır.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili başvurularda adayların sağlaması gereken birtakım şartları bulunmakta olup bu şartlar ilan edilen kadroya göre farklılık göstermektedir. Buna göre adayların kadroya göre en az öğrenim şartını sağlaması, ilgili ilde ikamet ediyor olması, en a yaş aralığında olması, mesleğe göre belge ya da sertifikalara sahip olması, daha önce mesleğe ilişkin deneyim ya da tecrübesi bulunması gibi özel şartların yanı sıra 18 yaşından büyük olması, T.C. vatandaşı olması gibi genel alım şartlarını da sağlaması gerekmektedir.

Başvuru Şekli

Farlı pozisyonlarda toplamda 13 bin olan alım ilanlarına başvurmak isteyenler https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden erişim sağlayabilirler.