İŞKUR üzerinden Eylül ayı itibari ile yayınlanan ilanlarda birçok farklı sektörde birçok farklı kadroda istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra çoğunlukla özel sektöre yönelik gerçekleştirilen alım ilanlarında Eylül ayı itibari ile 13 gözlük paketleme ve montaj işçisi alımı yapılacağı belirtilmiştir. Hemen hemen Türkiye’nin birçok ilinde istihdam edilecek olan adaylardan birtakım şartları sağlamaları gerekmektedir. Alımlar farklı kurumlara yapılacağından adaylardan istenen şartlar da farklı şekilde olmaktadır. Genel olarak adaylardan istenen şartlar ise şu şekilde yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İstanbul, Sakarya ve Ankara’da faaliyet gösteren 3 optik firması tarafından toplamda 13 gözlük paketleme, montaj, satış danışmanı ve işçi alımı gerçekleşecek olup adayların sağlaması gereken şartlar arasında en az ilköğretim mezunu olma, ilgili yaş aralığında olma, takım çalışmasına uyum sağlayacak, gelişime açık, dikkatli, askerliğini yapmış ya da tecilli, ilgili il ve ilçede ikamet ediyor olma, ilana göre değişmekle birlikte vardiyalı olarak çalışabilme şartlarını sağlayan adayların başvuruları alınacaktır. Buna göre ilan numaraları, kadro detayları ve ilgili iller aşağıda yer almaktadır.

Başvuru Şekli

İlanlar İŞKUR üzerinden yayınlanmış olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan numarasını ilgili yere yapıştırıp arama yaparak ilanlara ulaşmak ve başvuru yapmak mümkündür. Adayların başvuruları İŞKUR üzerinden online olarak alınmaktadır, bu sebeple İŞKUR’a kayıt yaptırmaları gerekmektedir.