Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden Mesleki Edindirme Kursları için yeni ilanlar açıklandı. Özellikle istihdam garantili olan eğitimler ülke genelindeki 10 ilde gerçekleştirilecek. Hangi kadrolarda alımlar yapılacağı ve bu alanlardaki MEK'lere nasıl başvuru yapılacağı haberimizde..

HANGİ İLLERDE MEK ALINACAK?

Sinop, Mardin, Karaman, Mardin, Kastamonu, Adana, Şanlıurfa, Mardin, Malatya, Karabük, Şırnak illerinde MEK kursları açıldı. Buna göre Aşçı Yardımcısı, Kadın Giyim Modelist Yardımcısı, Erkek Üst Giysileri Dikim Elemanı, Satın Alma Görevlisi, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Giysi Tadilatçısı, Güvenlik Sistemleri Montaj ve Bakım Onarımcısı kadrolarındaki başvurularda son başvuru tarihileri ilanlara farklılıklar göstermektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların mesleki eğitim kurularlarına başvuru yapmaları için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, 15 yaşını doldurmuş olmaları ve meslek gerekliliğine uygun olarak özel şartlara sahip olan, emekli olmamış iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak, aynı meslekten düzenlenen kursları tamamlamamış olmak, kurslara katılmama yönünden yaptırım uygulanmamış olmak gerekmektedir. Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara 60 Tl zaruri giderler için ödeme yapılacak. Bu ilanlara başvuru yapmak ve kurslardan yararlanmak isteyen adayların 81 il genelindeki İŞKUR şubelerine başvuru yapmaları gerekmektedir.