İŞKUR TYP Personel alımları için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Binlerce kişilik boş kadro ile TYP personel alımları yapıldı. Başvurusunu yapan adaylar için sonuçlar açıklanacak. Peki başvuru yapamayan veya bulunduğu il veya ilçe için ilan yayımlamayanlar için yeni başvurular ne zaman alınacak? Kimler başvuru yapabielcek?

OKULLARA BİNLERCE PERSONEL ALIMLARI YAPILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl başlattığı TYP personel ilanları için binlerce personel alıyor. Personel alımları okullara yapılmakta olup alımlar, MEB Bakım Onarım Personeli, MEB Güvenlik Personeli ve MEB Temizlik personeli kadrolarında yapılmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

İŞKUR TYP ile adaylardan öncelikle Türkiye Cumhuryeti vatandaşı olmak şartı ve İŞKUR kaydı bulunmak şartı aranıyor. Sonrasında ise İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve Malul Aylığı almıyor olmak ve Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç) şartları aranıyor. Ayrıca;

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

NE ZAMAN YENİ İLANLAR YAYIMLANACAK?

Geçtiğimiz gün İŞKUR TYP kapsamında 20 sayfaya yakın ilan yayımlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığına 18 şehirde personel alımları için başvuru alındı. Ancak başvurular sona erdi. Yeni ilanlar yayımlanmaması adayları endişelendirdi. Şu anda sadece 1 il için TYP personeli alımı yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı için yeni TYP personel alımları bekleniyor. Okulların açılacağı tarih belli olması ile birlikte önümüzdeki hafta yeni TYP MEB Personel alımı ilanları yayımlanması beklenmektedir. Yeni ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indiriniz.

Okulların Açılış Tarihi Belli Oldu!

Editör: TE Bilisim