Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılanToplum Yararına Programı altında Milli Eğitim Bakanlığı binlerce personel alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolarda yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere TYP personel alımları hakkında bilgileri aktaracağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Geneli okullara personel alımı yapacak. Her yıl okullar başlamadan önce yapılan alımlar buyılda devam ediyor. Bu kapsamda MEB bünyesine TYP ile MEB Güvenlik Alımı ve MEB bakım onarım ve temizlik Perosneli Alımı yapacak.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK!

İŞKUR TYP kapsamında fakrlı şehirlerde bulunan okullara ve Milli Eğitim Bakanlıklarına personel alımı yapacak. İşte TYP Personel alımı yapılacak iller:

  • Elazığ,
  • Antalya,
  • Çankırı,
  • Batman,

TÜRKİYE GENEKİ OKULLARA PERSONEL ALIMLARI BEKLENİYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı Koronavirüs nedeni ile henüz okulların tam anlamı ile açılmasına karar vermedi. Okulların açılması kararı ile Türkiye Geneli 81 il için Güvenlik Görevlisi ve Temizlik Görevlisi alımları bekleniyor.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan bu kapsamda İşsiz olmak, İŞKUR İşsizlik kaydı bulunmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya malul aylığı almıyor olmak, Hala öğrenim görüyor olmamak ( açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç) gibi şartları taşıyan adaylar İŞKUR Toplum Yararına Programına başvuru yapabilirler.

İŞKUR TYP İLANLARI BURADA: esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Editör: TE Bilisim