Okulların açılmasına az bir süre kala TYP kapsamında yeni ilanlar yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile TYP personeli alımları yapılacak. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı farklı pozisyonlarda geçici süreli çalışacak personel alımları yapılacak. Bu kapsamda 2020 yılı için 20 bin personel alımı yapılacak okul ilk adımlar atıldı. Adayların uzun süredir beklediği ilanlar sonunda yayımlanmaya başladı.

260 FARKLI İLAN YAYIMLANDI!

İŞKUR Toplum Yararına Programları personel alımı için farklı şehirlerde alım yapılacak Türkiye İş Kurumu bu kapsamda 18 sayfalık 260 farklı ilan yayımladı.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER BELLİ OLDU!

İŞKUR aracılığı ile TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı okullara 20 bin TYP personeli alacak. Geçen hafta yayımlanan ilanlara ek olarak yenileri eklendi. 20 bin personel alımı için ilk adımlar atıldı. Peki ilk etapta hangi şehirlerde personel alımı olacak? 

  1. Bitlis,
  2. Elazığ,
  3. Antalya,
  4. Düzce,
  5. Sinop,
  6. Aydın,
  7. Sakarya,
  8. Çankırı,
  9. Afyonkarahisar,
  10. Muş,
  11. Bingöl,
  12. Kahramanmaraş,
  13. Kars,
  14. Muş,
  15. Yalova,
  16. Bayburt,
  17. Çanakkale,
  18. Çorum,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak alımlarda adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Öncelikle adayların işsiz ve İŞKUR kaydı olmalı. Herhangi bir mezuniyet şartı aranmadan adaylarn 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve Malul aylığı almıyor olmak gereklidir. Aynı zamanda hala öğrenimine devam etmeyen olmak gereklidir. Ancak öğrenim durumuna açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç tutuluyor.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine personel alımı için farklı alanlarda alım yapılacak. Bu kapsamda MEB Güvenlik, MEB bakım onarım ve temizlik ve MEB çevre düzenlemesi kadrolarında personel alımları yapılacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar İŞKUR TYP personel alımları için başvurular sadece İnternet üzerinden İŞKUR resmi internet adresinden yapılacak. Adaylar aşağıdaki başvuru adresi doğrultusunda İŞKUR sistemine giriş yaparak ilgili çıkan ekranda alım pozisyonu, şehir, ve diğer kriterleri kullanarak arama hacimlerini daraltabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

KATILIMCILAR NASIL SEÇİLMEKTEDİR?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

  • Noter kurası yöntemi,
  • Liste yöntemi,
  • Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

BAŞVURU ADRESİ: esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx