Türkiye İş Kurumu aracılığı ile personel alımı ilanları yayımladı. Toplum Yararına Programlar adı altında işsiz binlerce kişi işe alınacak. Ülkemizdeki pandemi sebebi ile çok sayıda kişi işsiz kaldı ve bu kapsamda kaymakamlıklar ile İl Sağlık Müdürlükleri bünyelerindeki eksikliği giderebilmek için ilan yayımladılar. İŞKUR TYP Personel Alımı ilanlarında ilanlar art arda yayımlandı.

Hangi Pozisyonlarda Personel Alımları Yapılacak!

Alım yapacak Kaymakamlıklar ve İl Sağlık Müdürlükleri bünyelerine, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları pozisyonlarında personel alımları yapılacak.

Yayımlanan İlanlar:

Başvuru Şartları Nedir?

TYP Personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan, Emekli ve Malul aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak, İŞKUR işsiz kaydı bulunmak, 18 yaşını tamamlamış olmak şartları aranacak. Ayrıca açıköğretim ve açık lise öğrencileri başvuru yapabilecekler.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

İŞKUR TYP personel alımı başvuruları sadece İŞKUR üzerinden yapılacak. TYP Başvuruları Bugün başladı ve en geç 14 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak. Başvuru için " https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx " adresine giriş yaparak İŞKUR üyelik bilgileriniz ile Elektronik ortamda başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim